WinSnare virus

APTFilter AVGNews CERT-LatestNews FSecureNews KasperskyNews Malware McAfeeNews Security News SocialEngineering SophosNews SymantecNews ThreatsActivists ThreatsCybercrime ThreatsEconomic ThreatsStrategic TrendMicroNews Uncategorized VulnerabilitiesAdobe VulnerabilitiesAll VulnerabilitiesApple VulnerabilitiesApplications VulnerabilitiesCisco VulnerabilitiesCrypto VulnerabilitiesDBMS VulnerabilitiesFirmware VulnerabilitiesGoogle VulnerabilitiesHardware VulnerabilitiesLinux VulnerabilitiesMicrosoft VulnerabilitiesMozilla VulnerabilitiesNetwork VulnerabilitiesOS VulnerabilitiesVMWare VulnerabilitiesVOIP

Το WinSnare είναι ένα PUP που σχετίζεται με τον ιό Amulec

Το WinSnare, γνωστό και ως ιός Win Snare, λειτουργεί παρασκηνιακά με ύποπτο και σαφώς ανεπιθύμητο τρόπο. Υποκλέπτει – καταγράφει – και προωθεί σε τρίτους πληροφορίες από το σύστημα στόχο τις οποίες και στέλνει σε απομακρυσμένο server. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να συμβάλει ενεργά στη χάραξη και υλοποίηση διάφορων hacking στρατηγικών.

Απ’ όσα γνωρίζουμε μπορεί να τρέξει τη winsnare.dll εντολή του στο Task manager ή να μεταμφιεστεί κάτω από τη C:\Windows\System32\svchost.exe -k διεργασία. Επιπρόσθετα, αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) σχετίζεται με το PUP amuleC, ένα ύποπτο peer-to-peer shareware πρόγραμμα που βασίζεται στο γνωστό και κατά τ’ άλλα νόμιμο πρόγραμμα eMule. Η μεγάλη ομοιότητα των ονομάτων μεταξύ αυτών των δυο προγραμμάτων μπερδεύει μεγάλο ποσοστό χρηστών, οι οποίοι στη τελική δεν αντιλαμβάνονται τη σημαντική διαφορά τους, δλδ. ότι το ένα πρόγραμμα είναι ύποπτο και δυνητικά επικίνδυνο ενώ τ’ άλλο είναι νόμιμο και σχετικά αξιόπιστο.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι η παρουσία και η δράση PUPs που σχετίζονται με την υποκλοπή δεδομένων, όπως πχ. το WinSnare και το Amulec, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να παραμελούνται, αντιθέτως επιβάλλεται η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή τους από το σύστημα. Διαφορετικά, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν σωρία ύποπτων και προβληματικών καταστάσεων που θα κληθεί ο χρήστης-θύμα αργά ή γρήγορα να αντιμετωπίσει. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι ακόμα και η παραμικρότερη απομακρυσμένη πρόσβαση που μπορεί να αποκτήσουν οι hackers στα δεδομένα του συστήματος του υπολογιστή σου είναι επικίνδυνη τόσο για τη γενικότερη εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και για την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σου δεδομένων !

Ο τίτλος αυτού του PUP μπορεί να σου θυμίσει το Snare (System Intrusion Analysis and Reporting Environment) που βοηθάει στην αποκεντροποίηση των αρχείων data log. Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί δημιουργία της InterSect Alliance International Pty Ltd. Φυσικά, αυτή η εταιρεία καμιά σχέση δεν έχει με τα PUPs τα οποία αναφέρουμε εδώ. Εν ολίγοις, επιβάλλεται ο άμεσος εντοπισμός και η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού WinSnare στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Σε συμβουλεύουμε να αποφύγεις να προβείς σε χειροκίνητη αφαίρεση του ιού, πόσο μάλλον αν δεν είσαι έμπειρος σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και διαχείρισης συστημάτων, γιατί η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού είναι αρκετά περίπλοκη και μπορεί να κρύβει αρνητικές εκπλήξεις, και συνήθως δε δρα μόνο του, αλλά συνδυαστικά με άλλα PUPs. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όταν λογισμικά ασφαλείας antivirus εντοπίζουν την παρουσία του σε ένα σύστημα, διαπιστώνεται ότι έχουν κατέβει παράλληλα στο σύστημα και άλλα PUPs, όπως πχ. adware και browser hijacker. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για να επιτύχεις ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού θα πρέπει παράλληλα να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά και όλα εκείνα τα PUPs που κατέβηκαν παράλληλα στο σύστημα του υπολογιστή σου και σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό. Διαφορετικά, ακόμα και αν καταφέρεις να αφαιρέσεις τον ιό, αλλά παραμείνει κάποιο απ’ αυτά τα βοηθητικά PUPs, τότε το πιθανότερο είναι ο ιός να επανεμφανιστεί με την πρώτη επανεκκίνηση του συστήματος.

Για να έχεις λοιπόν το κεφάλι σου ήσυχο, αλλά και για να γλυτώσεις πολύτιμο χρόνο και κόπο, σε συμβουλεύουμε να επιλέξεις την αυτόματη αφαίρεση του ιού WinSnare, δλδ. να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο και αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware, όπως πχ. κάποιο απ’ αυτά τα εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα anti-malware : Reimage ή Malwarebytes Anti Malware.

Picture of Winsnare

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου ο ιός Winsnare?

Η πλέον δημοφιλής μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη διαδικτυακή εξάπλωση του ιού WinSnare είναι η μέθοδος bundling. Αυτή επιτυγχάνεται όταν ο χρήστης δε δείχνει την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών από το διαδίκτυο. Τις περισσότερες φορές, αυτού του είδους οι εφαρμογές εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) όπου έχουν τη τάση να κρύβονται τα περισσότερα PUPs. Έτσι, αν δε δείξεις την απαραίτητη προσοχή, τότε, εκτός από την εφαρμογή που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις, θα κατέβει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης (εάν έχει), όπως πχ. ο ιός Win Snare.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να κατέβουν παράλληλα PUPs στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να δείχνεις μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζεις εφαρμογές από το διαδίκτυο. Επίσης, συνιστούμε να αποφεύγεις να επιλέγεις Default (Προεπιλεγμένη), Standard ή Recommended (Προτεινόμενη) μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, προτείνουμε την επιλογή Custom (Προσαρμοσμένης) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφής εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζεις και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων ή αρχείων. 

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού WinSnare

Σε γενικές γραμμές, δεν είναι δύσκολη η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού WinSnare virus. Αρκεί βεβαίως να τρέξεις σάρωση συστήματος με ένα πλήρως ενημερωμένο και αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επισημανθεί ότι ορισμένα λογισμικά ασφαλείας antivirus μπορεί να μη καταφέρουν να εντοπίσουν αυτό το adware, οπότε είναι σαφώς προτιμότερη η χρήση λογισμικού ασφαλείας anti-malware ή anti-spyware.

Στο τέλος του άρθρου θα βρεις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού WinSnare που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζεις ότι κυκλοφορεί ήδη η ανανεωμένη έκδοση WinSnare 4.0.8. Επομένως, άλλος ένας καλός λόγος να προβαίνεις τακτικά σε λήψη ενημερώσεων τόσο του συστήματος όσο και του λογισμικού ασφαλείας που έχεις εγκαταστημένο.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το WinSnare αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Ιός WinSnare, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Ιός WinSnare. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Πατήστε αναφορές Reimage
WindowsInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση WinSnare από συστήματα Windows

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

Μπορείς να προσπαθήσεις να αφαιρέσεις τον ιό Winsnare χρησιμοποιώντας τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης, ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, συνιστούμε σάρωση συστήματος με τη χρήση λογισμικού ασφαλείας anti-spyware / anti-malware ώστε να είναι σίγουρο ότι επιτεύχθηκε ολοκληρωτική αφαίρεση του PUP. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω στο άρθρο, το συγκεκριμένο PUP έχει τη τάση να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών παρέα με άλλα PUPs που σχετίζονται μαζί του και έχουν βοηθητικό ρόλο.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το WinSnare και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το WinSnare ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

WindowsInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση WinSnare από Internet Explorer (IE)

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.
 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το WinSnare και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του WinSnare. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

WindowsInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση του ιού WinSnare από Microsoft Edge

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details'Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}

  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το WinSnare θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

WindowsInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση WinSnare από Mozilla Firefox (FF)

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.
 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το WinSnare και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του WinSnare . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

WindowsInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση WinSnare από Google Chrome

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.
 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το WinSnare και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines…, αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του WinSnare. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

WindowsInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση WinSnare από Safari

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.
 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το WinSnare ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari…. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του WinSnare. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα WinSnare υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus or Malwarebytes Anti Malware.

Αυτή η εγγραφή αναρτήθηκε στις 2017-05-30, 13:31 και ανήκει στη κατηγορία Adware, Ιοί.

http://ioys.gr/%ce%b9%cf%8c%cf%82-winsnare/

Tagged