USA:n johto väläyttää pakotteita Kiinalle

CERT-LatestNews Malware Security News SocialEngineering ThreatsActivists ThreatsCybercrime ThreatsEconomic ThreatsStrategic

Yhdysvallat syyttää Kiinaa valtionhallintoonsa kohdistuneista tietomurroista. Kiinaa vastaan harkitaan vastatoimia, joista päätettäisiin juuri Kiinan presidentin Yhdysvaltain-vierailun alla.

Ulkomaat

Hakkerit varastivat miljoonien työntekijöiden tiedot.

Hakkerit varastivat miljoonien työntekijöiden tiedot Yhdysvaltojen henkilöstöhallinnon tietokannoista.Shawn Thew / EPA

Yhdysvaltain johto harkitsee pakotteiden asettamista kiinalaisille yrityksille ja yksityishenkilöille vastalauseena Yhdysvaltain hallintoon kohdistuneeseen valtavaan tietomurtoon. Asiasta kertovat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet.

Kesän aikana Yhdysvaltain valtionhallinnon henkilörekisteriin tehtiin suuri tietomurto, jolloin noin neljän miljoonan nykyisen tai entisen virkamiehen henkilötiedot päätyivät vääriin käsiin. Yhdysvaltain johto uskoo, että tietomurron takana olivat kiinalaiset hakkerit.

Yhdysvallat on ilmoittanut, että harkinnassa ovat pakotteet ja rikossyytteet epäityjä rikollisia vastaan. Yhdysvallat voi tehdä myös iskuja Kiinan sensuuriviranomaista, ns. Kiinan palomuuria vastaan.

Sanomalehti Washington Postin (siirryt toiseen palveluun) mukaan päätös vastatoimista tehdään parin viikon sisällä.

Jos Kiinaa vastaan kohdistetaan pakotteita, olisi se vaikea asia Kiinan presidentille Xi Jinpinille, joka aikoo matkustaa vierailulle Yhdysvaltoihin syyskuun aikana.

Lähteet: Yle, Reuters

http://yle.fi/uutiset/usan_johto_valayttaa_pakotteita_kiinalle/8266612?origin=rss

Tagged