Malware aangetroffen op kassasystemen Amerikaanse winkelketen

APTFilter AVGNews CERT-LatestNews FSecureNews KasperskyNews Malware McAfeeNews Security News SocialEngineering SophosNews SymantecNews ThreatsActivists ThreatsCybercrime ThreatsEconomic ThreatsStrategic TrendMicroNews Uncategorized VulnerabilitiesAdobe VulnerabilitiesAll VulnerabilitiesApple VulnerabilitiesApplications VulnerabilitiesCisco VulnerabilitiesCrypto VulnerabilitiesDBMS VulnerabilitiesFirmware VulnerabilitiesGoogle VulnerabilitiesHardware VulnerabilitiesLinux VulnerabilitiesMicrosoft VulnerabilitiesMozilla VulnerabilitiesNetwork VulnerabilitiesOS VulnerabilitiesVMWare VulnerabilitiesVOIP

Een creditcard (bron: FreeImages.com/James Miller)

De Amerikaanse keten van kledingwinkels The Buckle is getroffen door cybercriminaliteit. Met behulp van malware op kassasystemen zijn aanvallers erin geslaagd creditcardinformatie van een onbekend aantal klanten buit te maken.

The Buckle is een keten met ruim 450 winkels in 44 Amerikaanse staten. Beveiligingsonderzoeker Brian Krebs maakte zaterdag 17 juni melding van de cyberaanval na tips van anonieme bronnen die actief zijn in de financiële sector. De aanval is korte tijd later door The Buckle bevestigd.

Maandenlang actief

De malware zou in de periode 28 oktober 2016 tot en met 14 april 2017 op de kassasystemen aanwezig zijn geweest. Klanten die in deze periode in fysieke winkels van de keten hebben afgerekend met hun creditcard zijn mogelijk slachtoffer geworden van de aanvallers.

In de Verenigde Staten wordt stapsgewijs overgestapt op creditcards met een Europay MasterCard Visa chip, die moeilijker te skimmen zijn dan de traditionele magneetstrip. The Buckle bevestigt dat haar kassasystemen deze chips ondersteunen. Veel Amerikanen maken echter nog gebruik van een creditcard met een magneetstrip.

Aanvallen op andere winkels

The Buckle is niet de eerste winkelketen die door kassamalware werd getroffen. Eerder sloegen cybercriminelen al toe bij de winkelketens Eddie Bauer, Home Depot, Target en hamburgerketen Wendy’s. Ook kassasystemen van onder andere InterContinental Hotels Group (IHG) en de hotelketen Hilton Worldwide werden getroffen.

http://infosecuritymagazine.nl/2017/06/19/malware-aangetroffen-op-kassasystemen-amerikaanse-winkelketen/

Tagged