Fortinet gaat samen met Microsoft bedrijven schaalbare cloud-beveiliging bieden

APTFilter AVGNews CERT-LatestNews FSecureNews KasperskyNews Malware McAfeeNews Security News SocialEngineering SophosNews SymantecNews ThreatsActivists ThreatsCybercrime ThreatsEconomic ThreatsStrategic TrendMicroNews Uncategorized VulnerabilitiesAdobe VulnerabilitiesAll VulnerabilitiesApple VulnerabilitiesApplications VulnerabilitiesCisco VulnerabilitiesCrypto VulnerabilitiesDBMS VulnerabilitiesFirmware VulnerabilitiesGoogle VulnerabilitiesHardware VulnerabilitiesLinux VulnerabilitiesMicrosoft VulnerabilitiesMozilla VulnerabilitiesNetwork VulnerabilitiesOS VulnerabilitiesVMWare VulnerabilitiesVOIP

Fortinet  heeft zijn technologische samenwerking met Microsoft binnen zijn Fabric-Ready Partner Program uitgebreid en kondigt nieuwe mogelijkheden aan voor de integratie van zijn beveiligingsoplossingen met workloads in Microsoft Azure.

  • Microsoft is toegetreden tot het Fortinet Fabric-Ready Partner Program. Dit resulteert in een verdere integratie van de bedreigingsinformatie, functionaliteit voor indringerbeveiliging en beheermogelijkheden van de Fortinet Security Fabric met het Microsoft Azure Security Center (ASC). Azure-gebruikers kunnen op deze manier effectievere bescherming bieden voor hun workloads in de cloud.
  • Naast FortiGate Enterprise Firewalls zijn nu ook de gevirtualiseerde Web Application Firewalls (WAF’s) uit de FortiWeb-reeks binnen het Azure Security Center beschikbaar. Deze WAF’s beschermen applicaties met meervoudig gelaagde beveiligingstechnologie.
  • FortiGate Enterprise Firewalls zijn nu on demand verkrijgbaar via de Azure Marketplace.

Fortinet en Microsoft helpen bedrijven om veilig naar de cloud over te stappen 

Volgens een recent rapport van McKinsey & Company zullen meer grote ondernemingen hun workloads vanuit traditionele en gevirtualiseerde omgevingen overzetten naar de cloud. Het aantal bedrijven dat minimaal één workload host op een Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-platform zal tussen nu en 2018 naar verwachting met 41 procent toenemen. Om IaaS volledig te kunnen omarmen, moeten bedrijven echter de zekerheid worden geboden dat hun data veilig blijft tijdens de migratie naar een cloud-omgeving.

De hechtere technologische samenwerking tussen Fortinet en Microsoft biedt bedrijven toegang tot geïntegreerde beveiligingsoplossingen die in staat zijn om bedreigingsinformatie in real time uit te wisselen en geautomatiseerde bescherming bieden voor workloads op locatie en in de cloud.

  • Microsoft wordt Fortinet Fabric-Ready Partner: Nu Microsoft deelneemt aan het Fabric-Ready Partner Program van Fortinet kunnen gebruikers van Microsoft Azure een beroep doen op de uitgebreide en geautomatiseerde beveiliging van de Fortinet Security Fabric in de vorm van vooraf geïntegreerde, integrale cloud-oplossingen. Dit verlicht de werklast op het gebied van technische ondersteuning en zorgt voor een reductie van de beveiligingskosten. De gevirtualiseerde oplossingen van Fortinet bieden Azure-gebruikers real-time feeds met bedreigingsinformatie en geautomatiseerde beveiligingsmechanismen. Dit biedt hen een uitgebreider beeld van de status van de beveiliging van hun workloads in Azure en maakt een snellere en intelligentere reactie op cyberbedreigingen mogelijk.
  • FortiWeb Web Application Firewall nu beschikbaar in Azure Security Center: Geautomatiseerde bescherming en beveiligingsaanbevelingen zijn van cruciaal belang voor cloud-omgevingen. Met het oog op het toenemende aantal cyberaanvallen en het diverse karakter daarvan is het van cruciaal belang om gebruik te maken van geautomatiseerde, door analysefunctionaliteit ondersteunde beveiligingsregels. De FortiGate Enterprise Firewalls waren reeds beschikbaar via het Azure Security Center (ASC), en nu is ook FortiWeb getest en geschikt bevonden voor het beschermen van workloads in Azure. Deze oplossing biedt sterkere automatisering van de beveiliging met door analysefunctionaliteit ondersteunde detectie en meervoudig gelaagde applicatiebeveiliging. Dit biedt Azure-gebruikers meer grip op hun cloud-omgeving.
  • Reikwijdte van de Security Fabric uitgebreid naar de referentiearchitectuur van de Enterprise Security Group: De FortiGate Enterprise Firewalls zijn getest en geschikt bevonden voor gebruik als beveiligingsoplossing binnen het uitgebreide zakelijke implementatiemodel van de ECG. De compatibiliteit van de gevirtualiseerde firewalls van Fortinet met de referentiearchitectuur van ECG stelt Azure-gebruikers in staat om hun bestaande infrastructurele investeringen optimaal te benutten en veilig over te stappen naar de cloud.

De gevirtualiseerde oplossingen die deel uitmaken van de Fortinet Security Fabric, waaronder FortiGate Enterprise Firewalls, FortiAnalyzer voor centrale netwerklogging, analyses en rapportage, FortiManager voor centraal beheer van de cloud-beveiliging, de veilige e-mailgateway FortiMail en de web application firewalls uit de FortiWeb-reeks, zijn nu verkrijgbaar via de Azure Marketplace.

Vincent Zeebregts, country manager Nederland bij Fortinet: “ICT-afdelingen die het tempo van infrastructurele veranderingen willen bijbenen en tegemoet willen komen in de vraag naar on demand capaciteit, geautomatiseerde beveiligingsregels en real-time bedreigingsinformatie moeten de beveiliging op de business afstemmen. Fortinet en Microsoft streven ernaar om bedrijven te helpen om hun data veilig in de cloud onder te brengen, zodat ze kunnen profiteren van de flexibiliteit, schaalbaarheid en prestaties van cloud-diensten. We verwelkomen Microsoft als Fabric-Ready Partner en zien ernaar uit om samen zakelijke klanten overal ter wereld te voorzien van geautomatiseerde, aanpasbare en optimaal schaalbare cloud-beveiliging.”

“Verbonden technologieën bieden bedrijven tal van kansen om hun innovatietempo op te voeren en risico’s terug te dringen. Deze connectiviteit maakt het tegelijkertijd nodig om beveiligingsmechanismen in te bouwen in alles wat we doen. Door de beveiligingstechnologieën van Fortinet te integreren met Microsoft Azure en krachtige bescherming te bieden via het Azure Security Center geven Microsoft en Fortinet blijk van hun streven om moderne ondernemingen te beschermen met geavanceerde cyberbeveiliging in een ‘mobile first’ en ‘cloud first’ wereld.” zegt  Ann Johnson, vice president, Worldwide Enterprise Product & Cybersecurity Groups bij Microsoft Corp.

http://infosecuritymagazine.nl/2017/06/26/fortinet-gaat-samen-met-microsoft-bedrijven-schaalbare-cloud-beveiliging-bieden/

Tagged