Dortmundin liepeillä räjähdys – jalkapallojoukkue Borussia Dortmundin pelaaja loukkaantunut

APTFilter CERT-LatestNews Security News ThreatsCybercrime

Joukkueen puolustaja Marc Bartra sai käteensä vammoja yhdessä räjähdyksistä. Poliisi ei osaa sanoa iskun syytä, mutta ei pidä sitä terroritekona.

Poliiseja räjähdyspaikalla Dortmundin lähellä tiistai-iltana.

Poliiseja räjähdyspaikalla Dortmundin lähellä tiistai-iltana.Sascha Schuermann / AFP

Saksan poliisin mukaan jalkapallojoukkue Borussia Dortmundin bussin ulkopuolella on tapahtunut kolme räjähdystä tiistai-iltana lähellä Dortmundia. Joukkueen puolustajan Marc Bartran käsi murtui ja hän sai haavoja ikkunan rikkouduttua hänen lähellään.

Saksan poliisi pitää räjähdyksiä hyökkäyksenä joukkuetta vastaan. Saksan syyttäjäviranomaisen mukaan bussin läheltä on löytynyt kirje, jossa ilmoittaudutaan iskun tekijäksi, uutistoimisto AP kertoo.

– Oletamme, että kyseessä oli kohdennettu hyökkäys joukkuetta vastaan, sanoi Dortmundin kaupungin poliisipäällikkö Gregor Lange.

Poliisin mukaan ei ole vielä selvää, miksi isku on tehty. Poliisin mukaan kyseessä ei kuitenkaan ollut terrori-isku. Syyttäjän mukaan kirjeen aitoutta tutkitaan.

Bussin yksi ikkuna rikkoutui yhdessä räjähdyksistä, mutta vauriot eivät olleet muuten suuria.

Räjähdykset tapahtuivat Höchstenissa, joka Dortmundin keskustan ulkopuolella, noin 10 kilometrin päässä joukkueen stadionilta. Pensasaitaan piilotetut räjähteet laukesivat, kun bussi ajoi niiden ohi kello kahdeksan jälkeen Suomen aikaa.

Joukkueen bussi oli matkalla Mestarien liigan kotiotteluunsa Monacoa vastaan. Ottelu siirrettiin keskiviikolle.

Joukkueen puolustaja loukkaantui

Loukkaantunut Borussia Dortmundin puolustaja Marc Bartra on viety sairaalaan. Joukkue twiittasi, että muut pelaajat ovat kunnossa eikä Westfalen-stadionin lähellä tai itse stadionilla ollut vaaraa.

Joukkue tiedotti tilanteesta seuraavasti: “Pian sen jälkeen, kun bussimme oli lähtenyt hotelliltamme stadionille, tapahtui välikohtaus, jossa bussi vaurioitui kahdesta kohdasta. Yksi henkilö on loukkaantunut ja on sairaalassa. Kerromme lisää, kun tiedämme enemmän.”

Joukkueen maalivahti Roman Burki kertoi myöhemmin Bartran loukanneen kätensä rikkoutuneeseen ikkunalasiin. Bartra on viety hoidettavaksi sairaalaan, sillä hän loukkaantui lasinsiruista.

– Bussi kääntyi päätielle, kun voimakas räjähdys tapahtui. Räjähdyksen jälkeen kyyristyimme kaikki bussin lattialle makaamaan, sillä emme tienneet, tapahtuisiko vielä jotain lisää, Burki sanoi Sveitsin medialle.

26-vuotiaan Bartran oikea ranne on jouduttu operoimaan. Ranteeseen on tehty leikkaus. Joukkueen muut pelaajat kertovat olevansa järkyttyneitä hyökkäyksen jälkeen.

Saksan kartta.

Yle Uutisgrafiikka

Borussia Dortmundin piti pelata tiistaina Mestareiden liigan ensimmäinen puolivälierä Monacoa vastaan, mutta ottelu on siirretty pelattavaksi keskiviikkona 12. huhtikuuta. Pelin on määrä alkaa kello 19.45 Suomen aikaa.

Poliisi on tiukentanut turvatoimia ja paikalla on tavallista enemmän poliiseja. Myös Bayern Münchenin ja Real Madridin keskiviikon pelin turvatoimia kiristetään Saksassa.

Ihmisiä Dortmundin stadionin ulkopuolella.

Yleisö poistui stadionilta Dortmunissa tiistai-iltana Mestareiden liigan ensimmäisen puolivälieräottelun peruunnuttua.AOP

Artikkelia on päivitetty uusilla tiedoilla.

Lähteet: Reuters, AP, AFP, STT

http://yle.fi/uutiset/3-9561596?origin=rss

Tagged