Anonymous ransomware virus

APTFilter CERT-LatestNews Malware Security News SocialEngineering ThreatsActivists ThreatsCybercrime ThreatsEconomic ThreatsStrategic VulnerabilitiesAll VulnerabilitiesHardware

Što se skriva iza Anonymous virusa?

Ukoliko pratite vijesti u IT sferi, možda ste čuli da je Anonymous virus postigao svoju virtualnu razinu. Ovaj ransomware virus je još jedna prijetnja koja terorizira internetsko društvo enkriptirajući osobne informacije. Štoviše, tjera žrtvu da uplati novac unutar 72 sata. U suprotnome, sve enkodirane datoteke će biti trajno uklonjenje. Takva strategija nije nikakva novost među kreatorima ransomwarea. Neki hakeri nastoje dodavati dramu svojim prijetnjama kako bi preplašili korisnike. Otkupnina od $125 se možda ne čini kao velik iznos Unatoč tome, željeli bismo vas upozoriti da ne izvršite uplatu. Znajući trenutne iznose profita koje su virusi Cerber i CryptXXX već zaradili, nema garancije da ćete dobiti enkriptirane datoteke. Saznajte kako ukloniti Anonymous virus.

Čini se da je Anonymous organizacija hakera popularna među trenutnim kreatorima ransomwarea. Iako je originalna verzija ove prijetnje već ugledala svjetlo dana prije nekoliko mjeseci, nastojanje da se zadrži slava ove organizacije se povećalo. Sukladno tome, MIRCOP i .Locked ransomware virusi su nedavne prijetnje, koje također pokušavaju imitirati ovu grupu koristeći sličan način pisanja. Dodatno k tome, sva tri virusa koriste sliku Guy Fawka. Unatoč ovim sličnostima, postoji nekoliko razlika u tome kako virusi inficiraju i kako funkcioniraju. Anonymous virus zapošljava popularne AES i RSA enkripcijske algoritme kako bi se osigurao da proces enkodiranja prođe bez greške, i da ih obični korisnici računala ne mogu lako dekriptirati.

The image revealing Anonymous virus

Štoviše, ovaj malware također koristi popularne strategije prijetnji da natjera korisnike da plate otkupninu unutar 24 do 72 sata. Nakon što to vrijeme prođe, enkodirane datoteke su obrisane. Činjenica jest da jednom kada Anonymous malware inficira vaše računalo, trebali biste se pomiriti s time da ste izgubili datoteke. Plaćanje otkupnine ne povećava šanse za povrat informacija. Govoreći o funkcionalnosti ovog ransomwarea, pokreće “anonpop” zadatak u upravitelju zadacima. Zbog toga se payment_instructions.jpg otvara s uputama. Saznali smo da ransomware navodi nekoliko e-mail adresa: [email protected], [email protected], and [email protected].

Sudeći prema svemu do sad, neki sumnjaju na to da je Anonymous ransomware povezan s jednom drugom prijetnjom– TowerWeb virus. Čini se da nekoliko grupa hakera okupira ransomware arene i ispušta mnogo sličnih infekcija. Nedavno su se virusi s .xtbl proširenjem i @india.com adresama pojavljivali jedan za drugime, a sada je ransomware tržište okupirano od strane kibernetičkih kriminalaca koji simpatiziraju Anonymous skupinu. Virus vas također prisilno odjavljuje s operativnog sustava. Prije nego što to učini, završite “anonpop” zadatak u Upravitelju zadacima. To može spriječiti virus od uzrokovanja više štete. Ukoliko niste to učinili na vrijeme, usredotočite se na uklanjanje Anonymous infekcije. U tu svrhu je Reimage vrlo korisan alat.

Kako se ova prijetnja širi?

Anonymous virus se širi preko email privitaka. Nažalost, postao je vrlo dobar u uvjeravanju korisnika da otvore potrebne privitke koji sakrivaju Anonymous ili neki drugi ransomware. Nemojte žuriti s otvaranjem emailova, posebice privitaka, ukoliko dobijete obavijest od telekomunikacijske tvrtke. Neki korisnici su primamljeni s ispunjavanjem formulara za moguć povrat poreza. Pogledajte vrlo pažljivo na pošiljatelja i tekstove takvih emailova. Uobičajeno ćete primjetititi pogreške u gramatici ili pisanju. Izmijenjene vjerodajnice također povećavaju sumnju.

Anonymous uklanjanje

Sudeći prema kompleksnosti i agresivnom ponašanju ovog virusa, nemojte gubiti vrijeme i zaposlite anti-spyware program koji će obrisati Anonymous virus. Možete biti sigurni da će softver pravilno izvršiti svoj zadatak i kompletno očistiti operativni sustav. Kako god, ovaj virus je programiran da vam ne dopušta da ga lako uklonite. Ukoliko ne možete otvoriti nijednu sigurnosnu aplikaciju ili ne možete pristupiti internetu, pratite upute pružene ispod. Nakon što je prijetnja uklonjena, možete razmisliti o alternativnim načinima da zaštitite svoje vrijedne informacije. Držite ih na nekoliko mjesta. Možete koristiti nekoliko uređaja za pohranu podataka.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Anonymous ransomware virus slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
Reimage se preporučuje za deinstalaciju Anonymous ransomware virus. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
Mediji spominju Reimage
Mediji spominju Reimage

http://virusi.hr/anonymous-ransomware-virus/

Tagged