AES-NI ransomware virus

CERT-LatestNews Malware Security News ThreatsCybercrime

Koliko je opasan AES-NI ransomware?

AES-NI ransomware virus dolazi iz iste obitelji poput AES256 ransomwarea. Suprotno od drugih početnika, ovi ransomware virusi ne zaostaju iza kompleksnih virusa koji ucjenjuju korisnike da inficiraju svoje prijatelje kako bi vratili osobne informacije . U ovom slučaju, AES-NI ransomware stoji iza svog naziva. Koristeći AES-256 algoritam, traži .doc, _hr.jpg, .mp4 i ostale važne datoteke, enkodira ih te im tada pripaja .aes256 proširenje datoteke . Iako se situacija može činiti očajnom, postoji rješenje. Prije svega, budite sigurni da ste uklonili AES-NI. Za to možete zaposliti Reimage. To je anti-spyware aplikacija dizajnirana za suočavanje s virtualnim infekcijama.

Ukoliko niste posebice upoznati s vrstama enkripcije, dovoljno je znati da je ovo AES simetrična tehnika enkodiranja i RSA asimetrična metoda. Prijašnje su se koristili 128 ili 256-bitni ciklusi šifri kako bi se datoteke enkodirale. Prirodno, 256-bitni algoritam uključuje duže i zahtjevnije cikluse šifriranja od 128-bitnog. Kao rezultat, AES-NI virus generira bolje enkripcijske ključeve koji su, teoretski, skoro neprobive. Međutim, to ne znači da je vrijeme da padnete u očaj i patite za izgubljenim datotekama. Prevaranti će vas pokušati natjerati da ih kontaktirate. U tu svrhu, pružaju iduću e-mail adresu: [email protected] i [email protected] Iako vam se iznos otkupnine možda ne čini previsok, imajte na umu da se suočavate s kibernetičkim kriminalcima. Oni vam ne moraju dati dekripcijski ključ čak i nakon što dobe traženu svotu novca. Takve pretpostavke potkrijepljuju priču o CryptoWallu . Stoga, nije pametno pouzdati se u lažne nade i oslanjati na kriminalce. Umjesto toga, postavite uklanjanje AES-NI svojim prioritetom.

Tehnike distribucije i prevencija

Ovaj virus je tek nedavno stupio na virtualnu pozornicu i sumnja se da zapošljava najpopularnije kanale distribucije. Specifično, AES-NI malware svoje žrtve može privući spam porukama. Iako se već pričalo o ovim tenikama (specifično, nastojanja da se sakrivaju u lažnim poreznim rješenjima ili računima), mnogo je korisnika koji još uvijek padaju na mamac. Dodatno, pazite se AES-NI injekcije ukoliko dobivate lažne e-mail poruke od Ureda porezne uprave. Iako se Locky ransomware voli sakrivati pod nazivom ove institucije, zbog prošlogodišnjeg ispuštanja podataka, ostali prevaranti mogu pokupiti ovu naviku. Generalno gledajući, e-mailovi koji sa sobom nose koruptirane privitke su puni tipografskih i gramatičkih pogrešaka. Posebice su vidljive u krivotvorenim e-mailovima od službenih tijela. Upozorenje vam može biti i nedostatak posebnog PIN koda . Dodatno k tome, pazite se trojanaca, najopasnijih kripto-malwarea. Sigurnosne aplikacije služe kao zaštita protiv njih.

Suočavanje s AES NI virusom

Kada primjetite da su sve vaše datoteke enkriptirane, nemojte odgađati AES-NI uklanjanje. Koristite Reimage ili Malwarebytes Anti Malware kako biste u potpunosti spriječili virtualnu prijetnju. Imajte na umu da uklanjanje malware kao softvera ne dekodira datoteke. Iz tog razloga možda ćete trebati alternativni alat ili sigurnosnu kopiju datoteka. Posljednja verzija Windows OS-a automatski povremeno izrađuje sigurnosne kopije svih vaših datoteka. Međutim, inicijalna sigurnosna kopija mora biti postavljena ručno. Generalno, takve aktivnosti bi trebale biti obavezne uzeći u obzir nedavne napade ransomware prijetnji . Čak iako nemate dodatne kopije, naše iduće preporuke bi vam mogle biti od koristi. Budite sigurni da ste uklonili AES-NI virus i tada nastavite s idućim koracima.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje AES-NI ransomware virus slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
Reimage se preporučuje za deinstalaciju AES-NI ransomware virus. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
Mediji spominju Reimage
Mediji spominju Reimage

Ukloni AES-NI koristeći Safe Mode with Networking

Ukoliko želite ukloniti AES-NI ransomware sa svog računala, možda ćete saznati da blokira vaš sigurnosni softver. Kako biste spriječili ovaj problem, pokušajte ponovo pokrenuti računalo u sigurnosnom načinu rada s umrežavanjem.

 • Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8

  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite Reimage ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa AES-NI.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni AES-NI koristeći System Restore

Ukoliko sigurnosni način rada s umrežavanjem ne pomogne, možete pokušati s Vraćanjem točke sustava

Bonus: Vratite svoje podatke

Vodič koji je prezentiran iznad ovog teksta bi vam trebao pomoći pri uklanjanju virusa AES-NI iz vašeg računala. Da biste vratili šifrirane datoteke, preporučujemo vam upotrebu detaljnog vodiča koji su pripremili stručnjaci za sigurnost na internetu tvrtke virusi.hr.

Ako je vaše datoteke šifrirao virus AES-NI, možete upotrijebiti nekoliko metoda da ponovno dođete do njih.

Data Recovery Pro rješenje dok pokušavate dekriptirati datoteke enkriptirane od strane AES-NI ransomwarea

Ukoliko ne posjedujete sigurnosne kopije enkriptiranih datoteka, pokušajte koristiti ove aplikacije za vraćanje datoteka. Ovo je praktična aplikacija kada ne možete pronaći izgubljene datoteke.

 • Preuzmite program Data Recovery Pro (http://virusi.hr/download/data-recovery-pro-setup.exe);
 • Pratite korake postavki programa za vraćanje podataka (Data Recovery) i instalirajte ga na računalo;
 • Pokrenite ga i skenirajte računalo da biste pronašli datoteke koje je šifrirao ransomware program AES-NI;
 • Vratite datoteke.

Korištenje značajke Prijašnja verzija Windowsa kako biste vratili datoteke enkriptirane AES-NI ransomwareom

Ukoliko je Vraćanje sustava bilo omogućeno na vašem računalu prije infiltracije AES-NI, možete pokušati koristiti iduće korake:

 • Pronađite datoteku koju trebate vratiti i kliknite na nju desnom tipkom miša;
 • Odaberite “Properties” i idite na karticu (tab) “Previous versions”;
 • Ovdje provjerite sve dostupne verzije datoteke u mapi “Folder versions”. Trebali biste odabrati verziju koju želite vratiti i kliknuti na “Restore”.

Pogodnosti ShadowExplorera

Rijetko kada prijetnje koje enkriptiraju datoteke pristupaju shadow volume kopijama. Zbog toga, malo je informacija o tome da li ih AES-NI briše. Program rekreira koruptirane datoteke prema uzorcima shadow volume kopija.

 • Preuzmite program Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Pratite Čarobnjaka za postavke programa Shadow Explorer i instalirajte ovu aplikaciju na svoje računalo;
 • Pokrenite program i idite na padajući meni u gornjem lijevom kutu ekrana da biste odabrali disk na kojem se nalaze šifrirani podaci. Provjerite koje mape se tamo nalaze;
 • Desnom tipkom miša kliknite na mapu koju želite vratiti i odaberite “Export”. Također možete odabrati kamo želite pohraniti te podatke.

Službeni AES-NI ransomware dekriptor još nije dostupan.

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od AES-NI i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus ili Malwarebytes Anti Malware

Julie Splinters

Julie Splinters

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

http://virusi.hr/aes-ni-ransomware-virus/

Tagged