Ads by Great Deals

CERT-LatestNews Malware Security News SocialEngineering ThreatsActivists ThreatsCybercrime ThreatsEconomic ThreatsStrategic

General information about Great Deals virus

Mnogo korisnika računala se žali da se “Great Deals reklame stalno pojavljuju”, a ukoliko i vi viđate takve reklame, to znači da je vaše računalo inficirano Great Deals virusom. Ovo nije zlonamjerna računalna prijetnja; dapače, ponaša se više kao potencijalno nepoželjan program, ali ne tvrdi da ne predstavlja prijetnju računalnom sustavu. Ovaj potencijalno nepoželjan program dodijelili smo kategoriji adware infekcija jer je njegova glavna gunkcija prikupiti vaše određene informaciej i tada vam prikazivati reklame. U stvari, ponaša se kao Hot Deals adware.

Na prvu se može činiti da vam ovaj program pokušava pomoći pronaći najbolje ponude za kupovinu na internetu i tada pokušava naći najniže cijene i kodove za popuste za koje biste mogli biti zainteresirani. Kako god, to nije ono na što Great Deals cilja. U stvarnosti, želi da kliknete na “Great Deals reklame” i posjetite unaprijed određene web stranice, koje uobičajeno pripadaju tvrtkama trećih strana. Neke od njih mogu biti pouzdane, ali neke ne, stoga, ukoliko ne želite zakoračiti na sumnjive web stranice (imajte na umu da se neke zlonamjerne web stranice mogu činiti sigurnima), klonite se reklama koje generira ova aplikacija. Idealno, uklonite Great Deals koristeći Reimage ili neki drugi anti-spyware program.

Ovaj sumnjiv softver nije pouzdan, i sumnjamo da će vam pomoći pronaći snižene proizvode. Čini se da je njegov glavni cilj generirati pay-per-click prihode preusmjeravajući korisnike na određene web stranice trećih strana. Kako god, vjerojatno vas zanima kako ovaj program uspjeva pronaći proizvode za koje ste zainteresirani? Odgovor je vrlo jednostavan. Jednom kada se instalira, ovaj program prenosi svoje kolačiće na korisnikov preglednik (Mozilla Firefox, Google Chrome, ili bilo koji drugi) i počinje prikupljati podatke o korisniku. Može prikupiti njegove upite pretraga, pregledati povijest pretraživanja, te također pronaći geolokaciju i IP adresu računala. Iako se ovi podaci smatraju ne-identifikacijskima, sumnjamo da ih želite otkriti kreatorima ovog sumnjivog programa i njegovim suradnicima.Great Deals ads on its official site

Kako je ovaj program uspio zaraziti moje računalo?

Jedna od glavnih mogućnosti takvih potencijalno nepoželjnih programa je to da imaju mogućnost neprimjetno infiltrirati računala. Kao pravilno to se čini pomoću “pripajanja”. Ova tehnika distribucije je legitimna i oslanja se na besplatne/javne programe. Dopušta trećim stranama da monetiziraju besplatne programe puneći ih ‘dodatnim preuzimanjima’, poput dodataka preglednika, alatnih traka i proširenja. Stoga, nemojte brzati s instalacijom besplatnih programa jer klikanje na gumb ‘dalje’ cijelo vrijeme bez čitanja obavijesti može rezultirati cijelim popisom potencijalno nepoželjnih programa, poput BoBrowser, Boby Lyrics, AdwCleaner, itd. na vašem računalu. Naravno, možete odznačiti takve i slične privitke, ali ukoliko to želite, morate zaboraviti na Brze i Preporučene instalacije. Umjesto njih, uvijek odaberite Naprednu ili Prilagođenu postavku instalacije i pratite cijeli proces korak po korak. Ukoliko pronađete neku kućicu koja sadrži ‘dodatno preuzimanje’ i tvrdi da se slažete s instalacijom, budite sigurni da prije klika na ‘dalje’ odznačite kućice koje su označene.

Koji je najbolji način da uklonite Great Deals sa svog računala?

Ukoliko želite ukloniti Great Deals virus sa svog računala, morate pronaći svaku njegovu komponentu. Prvo prođite kroz upravitelj zadacima i riješite se njegovih komponenti. Jednom kada to učinite, trebali biste provjeriti svaki web preglednik koji je inficiran ovim potencijalno nepoželjnim programom i ukloniti nepoželjna ‘proširenja’ s Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome i ostalih web preglednika. Ipak biste trebali imati na umu da takvi procesi mogu biti prekomplicirani ukoliko niste iskusan korisnik računala. U ovom slučaju biste trebali razmisliti o opciji automatskog uklanjanja Great Deals virusa. Za to trebate instalirati pouzdan anti-spyware alat, ažurirati ga na posljednju verziju i skenirati cijelo računalo kako bi pronašao sve datoteke koje su srodne GreatDeals virusu.

Možete ukloniti Great Deals automatski pomoću jednih od ovih programa: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Preporučamo korištenje ovih aplikacija jer one mogu lako obirsati potencijalno neželjene programe i viruse sa svim datotekama i unosima registra koji su povezani s njima.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Great Deals reklame slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
Reimage se preporučuje za deinstalaciju Great Deals reklame. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
Mediji spominju Reimage
Mediji spominju Reimage

http://virusi.hr/great-deals-reklame/

Tagged