Οι Anonymous εγκαινιάζουν το OnionIRC: Ένα σχολείο για hacktivists!

APTFilter CERT-LatestNews Malware Security News SocialEngineering ThreatsActivists ThreatsCybercrime ThreatsEconomic ThreatsStrategic VulnerabilitiesAll VulnerabilitiesHardware

Στο τέλος Απριλίου οι Anonymous ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του OnionIRC, ένα internet relay chat network όπου η ομάδα θέλει να διδάξει στον κόσμο hacking και hacktivism.

Οι Anonymous εγκαινιάζουν το OnionIRC: Ένα σχολείο για hacktivists!

Από την έναρξη της υπηρεσίας, οι Anonymous έχουν κάνει μαθήματα πολλών θεμάτων, από το πως να χρησιμοποιείς εργαλεία όπως το nmap και bash μέχρι κόλπα για OSINT (open-source intelligence). Τα περισσότερα από αυτά τα μαθήματα (chat logs)  είναι διαθέσιμα online στον λογαριασμό στο Twitter @OnionIRC.

Αλλά αν νομίζετε ότι αυτά είναι τα μόνο που έχουν μάθει κάνετε λάθος! Αυτοί που βρίσκονται πίσω από την εκστρατεία είναι επικεντρωμένοι στην προώθηση των αρχών του hacktivism περισσότερο από όλα. Εξ ου και τα μαθήματα για την ιδέα των Anonymous, για το hacktivism γενικότερα και για την πολιτική ανυπακοή.

Το OnionIRC δεν είναι το μέρος όπου οι Anonymous σχεδιάζουν τις εκστρατείες τους αλλά σίγουρα είναι το μέρος όπου η επόμενη γενιά των hacktivists εκπαιδεύεται!

Πως να συνδεθείτε στο OnionIRC

Σας δείχνουμε βήμα-βήμα πως να συνδεθείτε στην υπηρεσία χρησιμοποιώντας τον Tor Browser σας και το HexChat IRC client:

Βήμα 1ο: Κατεβάστε τον Tor Browser και το HexChat 

Βήμα 2ο: Ανοίξτε το HexChat και πατήστε Add. Στο παρακάτω screenshot δείτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις:

Οι Anonymous εγκαινιάζουν το OnionIRC: Ένα σχολείο για hacktivists!

Στο Login Method μπορείτε να αφήσετε αυτά τα πεδία κενά στην πρώτη σας επίσκεψη. Αφού συνδεθείτε στο IRC για πρώτη φορά φροντίστε να καταχωρήσετε μια ταυτότητα.

Τα υπόλοιπα που πρέπει να έχετε υπόψιν είναι το OnionIRC URL και port τα οποία είναι: onionirchubx5363.onion/6667

Βήμα 3ο: Ανοίξτε τον Tor Browser και αφήστε τον ανοιχτό καθ΄ όλη την διάρκεια που είστε στο OnionIRC. Στα settings του HexChat, πηγαίνετε στο Network και στη συνέχεια Network Setup.

Εκεί μπορείς να δημιουργήσεις έναν proxy server με τις λεπτομέρειες από την εικόνα παρακάτω. Να θυμάστε ότι κάθε φορά που κλείνετε τον Tor Browser αυτές οι ρυθμίσεις θα σβήνονται και θα πρέπει να τις ξανακάνετε.

Αυτό ήταν! Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OnionIRC.

Οι Anonymous εγκαινιάζουν το OnionIRC: Ένα σχολείο για hacktivists!

http://www.secnews.gr/104129/oi-anonymous-egkainiazoun-to-onionirc-ena-sxoleio-gia-hacktivists/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:%20secnewsgr%20%28SecNews%20-%20IT%20Security%20News%29

Tagged